Ingevolge het ontslag van Amber Vermeiren als gemeenteraadslid werd de lijst van opvolgers van lijst nr. 2 bekeken.
De tiende opvolger, zijnde Martine Deruytter, geeft aan het mandaat te willen opnemen. Zij werd opgeroepen.
De gemeenteraad onderzoekt de geloofsbrieven en stelt vast dat zij nog steeds voldoet aan de gestelde vereisten van verkiesbaarheid en zich niet bevindt in een geval van onverenigbaarheid.
Aan de raad wordt voorgesteld de geloofsbrieven goed te keuren. Na goedkeuring ervan wordt mevrouw Martine Deruytter gevraagd om in openbare zitting de eed af te leggen.
Raadslid Amber Vermeiren heeft haar ontslag gegeven als lid van de gemeenteraad, en dus ook in de OCMW-raad.
Zij bekleedde tevens volgende mandaten:
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te verlenen aan de voorgestelde vervangers.
Omwille van de verkeersveiligheid is het aangewezen de snelheid over een grotere afstand tot 50km/u te begrenzen.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te verlenen aan het voorliggend aanvullend reglement.
De gemeenteraad heeft in zitting van 30 september 2019 de aanstelling gedaan van de leden van de GECORO (gemeentelijke commissie van ruimtelijke ordening), waaronder afgevaardigden van de jeugdraad.
De jeugdraad had een effectief en plaatsvervangend lid aangeduid doch deze hebben hierin geen interesse meer. Binnen de jeugdraad heeft men uiteindelijk één geïnteresseerde persoon gevonden welke dan zal fungeren als effectief lid.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de voorgestelde plaatsvervanger aan te stellen.
Voor Molenheide ZN is er nog een grondafstand te doen van het gedeelte gelegen binnen de zate van de weg (Molenheide).
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd deze gratis grondafstand te aanvaarden.
Voor Patrijsdreef ZN is er nog een grondafstand te doen van het gedeelte gelegen binnen de zate van de weg (Patrijsdreef).
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd deze gratis grondafstand te aanvaarden.
Voor Uilendreef ZN is er nog een grondafstand te doen van het gedeelte gelegen binnen de zate van de weg (Uilendreef).
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd deze gratis grondafstand te aanvaarden.
Op 27 oktober 2022 stelde de provincieraad van de provincie Antwerpen het ontwerp van Provinciaal Beleidsplan Ruimte Antwerpen voorlopig vast. Hierover organiseert de provincie een openbaar onderzoek van 16.12.2022 tot en met 15.03.2023.
Naast de adviesvraag over het ontwerp Beleidsplan Ruimte en het ontwerp van plan-MER, loopt een adviesvraag betreffende de aanduiding en omschrijving van onderdelen uit het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan, die niet langer geldig zijn.
Tijdens de opmaak van het Provinciaal Beleidsplan Ruimte kan de provincieraad, volgens artikel 2.1.8 §2 tweede lid van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, immers ‘onderdelen van gemeentelijke beleidskaders of gemeentelijke ruimtelijke structuurplannen omschrijven of aanduiden die niet geldig zijn’. De provincieraad moet hierover het advies inwinnen van de gemeenteraad. De gemeente Wuustwezel ontving een nota met aanduiding van de specifieke onderdelen uit haar GRS die niet langer meer geldig zijn, met de motivering waarom.
De provincie Antwerpen heeft er voor gekozen om enkele thema’s te selecteren die mogelijks aanleiding geven tot strijdigheid tussen het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan en het Provinciaal Beleidsplan Ruimte Antwerpen, aangezien zij sterk verschillen van het beleid dat werd neergeschreven in het Ruimtelijk Structuurplan Provincie Antwerpen. Het zijn de volgende thema’s:
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd een advies te formuleren welke uiterlijk 15 maart 2023 moet bezorgd worden aan de Deputatie.
Als gemeente hebben we het LEKP 1.0 en 2.0 ondertekend. Hierdoor hebben we ons geëngageerd om binnen vier werven (vergroenen, wijkrenovatie, water en duurzame mobiliteit) verschillende doelstellingen te bereiken. Hierin worden we dan financieel ondersteund.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te verlenen aan het voorliggende voortgangsrapport.